Humor, trivsel og arbejdsglæde

Dette humorforedrag eller -kursus kan kombineres med udvalgte, generelle trivselsfremmende elementer - som det fremgår.

 

Det handler om at udnytte humoren på jobbet og tilegne sig en munter, legende og optimistisk tilgang – så arbejdsglæden øges og stress og konflikter mindskes eller helt undgås. Velkommen til et foredrag, hvor der bliver talt med både store og små bogstaver, guldkorn og fuldkorn kastes i grams, og deltagerne bliver ramt både på bæltestedet og omkring mundvigene.

 

Spring over hvor gærdet er sjovest og få en alvorlig indføring i humor som individuel og fælles proaktiv strategi. Det handler om at bruge humoren som støddæmper på arbejdslivets bumlede landevej. Og som en varm kontaktform, der styrker relationerne.
Fænomenet humor præsenteres gennem humorfaglige teorier, trivselsundersøgelser, store højtflyvende tanker, lavpraktiske eksempler og små meningsfulde øvelser. Konkrete eksempler på humor på arbejdspladsen lægges frem og foræres væk for at sikre, at I kommer videre på et klogere og sjovere niveau. Sæt to streger under det!
PS. For sundhedsarbejdspladser inddrages sundhedsfaglig viden om nænsom brug af humor og humor/latter/fysiologi.
                                      ”Der er mere medicin i humor, end der er humor i medicin”

Et humorforedrag kan kombineres med:

► Undersøgelser, der viser, hvilke andre afgørende elementer, der skaber arbejdsglæde ▪ Social Kapital ▪ Det gode samarbejde i teori og praksis ▪ Gennemgang af stresssymptomer, stressfaktorer og stresshåndtering Den negative humor som hersketeknik og mobning ▪ Brok, brok, brok og Lov om uansvarlighed.

 

► Humor i relation til køn, arbejdspladsens værdier og innovation ▪ Korte eller længere praksisforløb ved bordene eller på gulv: Muntre og temmelig lattervækkende aktiviteter på rad og række, i kreds og i grupper styret med hård, erfaren hånd og stor tålmodighed. Sjove samarbejdsopgaver i grupper med humor som indhold. (Se mere under Humor-teamuilding)